Tags

, , , , , ,

DSC_0026 DSC_0047Pirmasis receptas, kurį įkelsiu čia, yra Raffaello tortas. 🙂

Šis tortas – išties skanus. Nors sprendžiant iš produktų sąrašo šis tortas būtų priskiriamas prie riebesniųjų, bet jis yra gaivus ir drėgnas.

Raffaello tortą gaminčiau ir dar kartą, tai patariu padaryti ir Jums.

* Sviestą ir kondensuotą pieną, reikalingus kremui, palikti kambario temperatūroje kelioms valandoms, o dar geriau per naktį*

BISKVITAS

  • 5 kiaušinių
  • 230 g. cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus.
  • 65 g. aliejaus
  • 230 g. miltų (miltų dėjau truputį daugiau)
  • 20 g. kepimo miltelių
  1. Įkaitinti orkaitę 190 C.
  2.  Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanilinu, kol masė pabals (apie 6 min. ).
  3. Plakant, po truputėli supilti aliejų, paplakti apie 1 min.
  4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
  5. Į kiaušinių masę po kelis šaukštus berti miltus ir atsargiai maišyti. Stengtis, kad tešloje neliktų gumuliukų.
  6. Masę supilti į 26 cm. skersmens indą, išteptą sviestu ar kitais riebalais.
  7. Kepti apie 30 – 35 min.
  8. Atvėsus biskvitui, jį perpjauti į keturis plonus torto biskvitus.

KREMAS:

  • 1 indelis kondensuoto pieno
  • 180 g. sviesto
  • 450 g. grietinėlės ( 35 proc. o dar geriau 36 proc. )
  • 50 g. kokosų drožlių ( pagal poreikį galima įdėti ir daugiau :)aš įdėjau apie 80 g.)
  1. Grietinėlę šiek tiek paplakti ( galima įpilti pora arbat. šaukštelių citrinos sulčių, kad grietinėlė geriau išsiplaktu). Gerai išplaktą grietinėlę ( bet neperplakti grietinėlės! Nes grietinėlė taps sviestu) įdėti į šaldytuvą.
  2. Kambario temp. sviestą išsukti su kondensuotu pienu. Suberti kokoso drožles.
  3. Paruoštą masę įdėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
  4. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir mases išmaišyti iki vientisos konsistencijos.

BISKVITO SULAISTYMUI:

  • 200 G. vandens
  • 2 citrinų sulčių
  • 1 citrinos žievelės ( tarkuotos)
  • 2 arbat. šaukšteliai cukraus
  1. Viską gerai sumaišyti. Palaukti, kol cukrus ištirps.

TORTO SURINKIMAS:

  1.  Į tortinę ( ar lėkštę) pastatyti torto formos bortelius.
  2. Dėti pirmą biskvitą, gausiai sulaistyti su citrinų sirupu.
  3. Ant biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
  4. Dėti antrą biskvitą, sulaistyti sirupu, dėti kremą. Taip kartoti su visais biskvitais.
  5. Pasilikti kremo torto šonams.
  6. Tortą palaikyti šaldytuve kelioms valandoms, o geriausiai per naktį ar ilgiau.
  7. Papuošti.

PAPUOŠIMAI ( meškiukų masė)

  • 175 g. cukraus pudros
  • 1/2 v. šaukšto želatinos
  • 1 1/2 v. šaukšto vandens
  1. Želatiną išbrinkinti drungname vandenyje.
  2. Želatino ir vandens mišinį supilti į cukraus pudrą, maišyti. Jei masė per daug sausa, įpilti truputį vandens.
  3. Masę minkyti, kol taps panaši į plastiliną.
  4. Iš masės formuoti figurėles. (masės perteklių suvynioti į maistinę plėvelę, nes masė greit kietėja)  Čia rasite video, kaip pasidaryti meškiukus 🙂
  5. Eglutės pagamintos iš ledų vaflio, kiaušinių baltymų ir cukraus pudros.

SKANAUS!

Torto receptą radau čia. Cukrinės masės čia.

Advertisements